Ombre powder brows

Wakker worden met prachtige wenkbrauwen? Bespaar tijd met Semi Permanente Powder Brows!

Wat is Semi Permanente Make up precies?

Een techniek waarbij met een ultra fijn naaldje pigment in de huid wordt aangebracht. Semi permanent wil zeggen dat het na verloop van de tijd ook weer verdwijnt. Het pigment wordt namelijk alleen in de bovenste huidlaag geplaatst. Door de vernieuwing van de huidlaag vormt er zich telkens een nieuwe huidlaag over het pigment, waardoor deze in de loop van de tijd vervaagt. 

Doet het pijn?

Nee, het plaatsen van PMU voelt hoogstens een beetje gevoelig aan. De meeste mensen zijn van tevoren huiverig, maar vinden het uiteindelijk reuze meevallen!

Een mooie overloop met Ombre Brows

Hierbij wordt de aanzet van jouw wenkbrauwen licht en luchtig en het eind van de wenkbrauw is scherper, strakker en donkerder ingekleurd met pigment. Hierdoor krijg je vollere wenkbrauwen met een natuurlijke look, die vergelijkbaar is met het zelf aanbrengen van wenkbrauw poeder make-up

Krijg de juiste voorlichting voordat je een beslissing neemt

Tijdens een intakegesprek kan ik persoonlijker ingaan op jouw wensen en vragen. Wij kijken samen welke vorm, kleur en intensiteit het best bij jouw gezicht past.

Weet je al voor bijna 100% zeker dat je ook werkelijk Soft Powder Brows wilt laten zetten? Plan dan een intakegesprek tegelijk met de behandeling samen. De intake vindt dan plaats voordat de behandeling start.

Meten is weten!

De behandeling start met het brow mappen van jouw wenkbrauwen. Dit is een meettechniek waarbij jouw wenkbrauwen zorgvuldig worden uitgemeten. Met deze techniek creëer je een sjabloon van de door jou gewenste mooie wenkbrauw vorm. Pas als jij volledig tevreden bent met de getekende vorm, start ik met het plaatsen van het pigment.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor het mooiste resultaat zijn altijd twee behandelingen nodig, soms zelfs drie. Over het algemeen geven 2 behandelingen voldoende pigmentdekking. Vooraf is echter niet te voorspellen of de huid (of een deel van de huid) het pigment vasthoudt of afstoot. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een extra nabehandeling nodig is. Bijvoorbeeld wanneer:

 • Er sprake is van een slechte inkapseling van pigment in de huid;
 • Er een zichtbaar of onzichtbaar litteken in de huid zit;
 • De klant tijdens de eerste nabehandeling toch nog correcties aan wil brengen in bijvoorbeeld de vorm, grootte, kleur of intensiteit;
 • De nazorg/hygiëne regels niet voldoende zijn nageleefd of er gekrabd is aan de korstjes;
 • In deze gevallen is het mogelijk een extra nabehandeling (binnen 3 maanden €75,-) in te plannen.

GGD Goedgekeurd! Kwaliteit, veiligheid en hygiëne staan bij mij hoog in het vaandel

Mijn salon is goedgekeurd door de GGD. Dit houdt in dat ik door middel van een inspectie aan alle hygiënische eisen en voorschriften voldoe om semi PMU Soft Powder Brows te plaatsen. Uiteraard worden alleen steriele naaldmodules gebruikt die na afloop worden vernietigd. De pigmenten die gebruikt worden zijn kleurecht en veilig. Op deze site van het RIVM kun je controleren of een salon een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Heb je een afspraak gemaakt?

Voor aanvang van de behandeling is het invullen en ondertekenen van een toestemmingsformulier verplicht en een vereiste van de GGD. 

Dit formulier kan je uitgeprint en ingevuld meenemen (opvraagbaar via mail of whatsapp) of in te vullen in mijn salon.

Nabehandeling 

Jouw wenkbrauwen hebben ongeveer 6 tot 8 weken nodig om te herstellen. Daarna is het tijd voor je nabehandeling en zetten we de puntjes op de i. Zijn er eventueel wat plekjes lichter gebleven, of heb je de kleur liever net iets donkerder? Dan werk ik dit tijdens de nabehandeling bij!

Houd de kleur en intensiteit mooi met een Touch up Kleurboost!

Na 1 tot 2 jaar vervaagt de kleur door het vernieuwen van de huidlaag. Ik raad je dan ook aan om binnen een bepaalde periode een Touch up kleurboost in te plannen. Wanneer jouw touch up het beste plaats kan vinden is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je huidtype en hoe je zelf met je wenkbrauwen omgaat.

Heb je elders PMU laten plaatsen?

Stuur dan voor het maken van een afspraak eerst een foto van jouw wenkbrauwen. Ik werk geen werk van andere artiesten bij. Enkel als jouw “oude” powder brows helemaal zijn vervaagd kun je na goedkeuring d.m.v. foto’s terecht voor een nieuwe Powder Brows behandeling.

Mijn tijd is waardevol en die van jou is dat ongetwijfeld ook!

Annuleren kan tot 72 uur op voorhand. Kom je niet op jouw afspraak? Dan ben ik helaas genoodzaakt 50% van het bedrag in rekening te brengen.

Voorzorgsmaatregelen: Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wat je moet weten voor een PMU behandeling:

 • Ga 2 weken voor de behandeling niet zonnen en vermijd de zonnebank;
 • Het is niet aan te raden om intensief te sporten op de dag van de behandeling;
 • Het wordt niet aangeraden om 2 weken voor de behandeling chemische peelings/microdermabrasie/gezichtsbehandelingen met peelings te ondergaan;
 • Een week voor de behandeling geen wenkbrauwen meer laten waxen, epileren of verven; (hoe meer natuurlijke haargroei je hebt, hoe beter);
 • 4 weken voor en na de PMU geen Botox plaatsen. 6 weken voor en na PMU geen fillers plaatsen;
 • Gebruik 24 uur voor de behandeling geen producten die bloedverdunnend werken. Denk aan cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energy drinks);
 • Geen alcohol of drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling;
 • Geen bloedverdunnende medicijnen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling;
 • Geen aspirine, ibuprofen/Advil/Saridon of naproxen innemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling; Al deze bloedverdunnende medicatie of producten verdunnen het bloed waardoor je tijdens de behandeling heviger zal bloeden. Dit heeft tot gevolg dat het pigment slechter zal opnemen in de huid!
 • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag WEL ingenomen worden;
 • Stop een week voor de behandeling met inname van visolie, vitamine E en Vitamine C. Dit zijn natuurlijke bloedverdunners;
 • Tip: drink een uur voor de behandeling een glaasje appelsap (helpt het bloed verdikken;
 • Gebruik geen corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de behandeling;
 • Let op; je zult gevoeliger zijn tijdens jouw menstruatiecyclus.

Goede nazorg is langer genieten van het effect van Powder Brows!

Belangrijk: Nieuw Powder Brows zijn vergelijkbaar met een schaafwond. Dus besef dat jouw nieuwe wenkbrauwen moeten helen. Elke huid reageert anders op pigment. De ene huid stoot meer pigment af dan de andere huid. Je kunt tot 70% pigment verliezen na de eerste behandeling. 

Er kunnen na een paar dagen korstjes komen en soms kan het hierbij lijken alsof de pigment van de PMU ook loslaat. No worries, want dit is heel normaal. Er zit namelijk ook pigment onder de huid dat nog naar boven moet komen. Sterker nog, het duurt ongeveer zo’n 4 a 5 weken totdat het pigment helemaal is ontwikkeld in de huid. Na die 5 weken zie je dus of je volledig tevreden bent met de kleur of dat het nog gefinetuned moet worden met een nabehandeling.

Nazorgmaatregelen: Better safe than sorry…

De mate waarin jij de nazorginstructies naleeft is heel bepalend in hoe jouw PMU geneest. Wil je de kans op langdurige of lelijke korstjes dus minimaliseren? Dan moet je de volgende dingen doen:

 • De eerste 2 dagen maak je jouw wenkbrauwen schoon met een vochtig wattenschijfje. Doe hier 2 druppels water op en dep om de 2 a 3 uur met het vochtige watje de wenkbrauwen schoon. (er komt nl. wondvocht vrij);
 • Vanaf dag 3 tot 7 breng je elke ochtend en avond een beetje verzorging (ter grootte van een rijstkorrel) op een wattenstaafje aan op jouw wenkbrauwen. Wel eerst even jouw wenkbrauwen schoon deppen met een vochtig wattenschijfje en daarna breng je de verzorging aan;
 • Bij korstjes niet gaan pulken of krabben! Zodra je eraan zit is de kans op littekenvorming erg groot en zul je uiteindelijk niet tevreden zijn met het eindresultaat en dat is zonde!
 • 7 dagen mogen jouw wenkbrauwen niet nat worden/ geen watercontact. Niet te warm douchen en zorgen dat de behandelde huid droog blijft; ook tijdens het wassen van jouw haren;
 • 7 dagen geen make up aanbrengen op je wenkbrauwen (eromheen mag wel);
 • 2 weken na de behandeling niet zonnen of naar de zonnebank. Regelmatig zonnen zorgt ervoor dat de kleur sneller verdwijnt. Vanaf 2 weken voor het zonnen SPF 30 of 50 aanbrengen om de kleur van jouw pigment te beschermen;
 • 2 weken geen gezichtsbehandelingen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie etc.);
 • 4 weken voor en na de PMU geen botox laten plaatsen. 6 weken voor en na de PMU geen fillers laten plaatsen;
 • 1 week niet zwemmen of naar de sauna;
 • 1 week niet sporten. (i.v.m. zweten).

 

Zodra de wenkbrauwen genezen zijn en de korstjes/schilfers zijn verdwenen dan mag jij jouw routine weer helemaal oppakken!

 

Houd er rekening mee dat het zetten van PMU neemt risico’s met zich meebrengt.

Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel mij op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

Contra indicaties

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 • Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
 • Als je zwanger bent of nog borstvoeding geeft.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 • Diabetes;
 • Hemofilie;
 • Chronische huidziekte;
 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet;
 • Immuunstoornis;
 • Hart- en vaatafwijkingen.

 

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligpmu.nl.

* Salon Base Coat verwacht geen complicaties, maar bij extreme bloedingen, zwellingen of ontstekingen kun je contact opnemen met je huisarts.

Ombre Powder Brows Treatments

ombre powder brows Treatment

€ 300,00

Nabehandeling extra service binnen 6-8 weken na behandeling

€ 0,00

Touch Up Kleurboost binnen 3 maanden

€ 75,00

Touch Up Kleurboost binnen 6 maanden

€ 100,00

Touch Up Kleurboost binnen 1 jaar

€ 125,00

Touch Up Kleurboost binnen 1.5 jaar

€ 150,00

Touch Up Kleurboost binnen 2 jaar

€ 175,00

Touch up kleurboost niet door mijn salon geplaatst vanaf

€ 200,00
Is het pigment te erg vervaagd? Dan wordt een nieuwe behandeling gerekend. Stuur mij altijd eerst even een foto voor overleg voordat je een afspraak maakt.

Ombre Powder Brows treatment

€ 300,00

Nabehandeling extra service binnen 6-8 weken na behandeling

€ 0,00

Touch Up Kleurboost binnen 3 maanden

€ 75,00

Touch Up Kleurboost binnen 6 maanden

€ 100,00

Touch Up Kleurboost binnen 1 jaar

€ 125,00

Touch Up Kleurboost binnen 1.5 jaar

€ 150,00

Touch Up Kleurboost binnen 2 jaar

€ 200,00

Touch Up kleurboost niet door mijn salon geplaatst vanaf

Is het pigment te erg vervaagd? Dan wordt een nieuwe behandeling gerekend. Stuur mij altijd eerst even een foto voor overleg voordat je een afspraak maakt.
€ 200,00

Een time saver nodig in de ochtend?

Boek nu een Ombre Powder Brows Treatment!

Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.